5 съвета за грижа за автомобила

5 съвета за грижа за автомобила

За шофьорите времето неизбежно води до нарастваща необходимост от извършване на рутинна поддръжка на превозното средство, за да се гарантира оптимална производителност през следващите месеци. Тук ще очертаем съветите за грижа за автомобила, които шофьорите трябва да следват. За да намалите оптимално разходите си относно поддръжката на вашата кола, потърсете резервни авточасти втора ръка.

1. Сменете перките на чистачките си в началото на сезона

Падащите листа и все по-бурното време есента могат да ограничат видимостта ви докато шофирате. И така работата на перото на чистачките е критична през този период от годината. Шофьорите трябва да сменят чистачките си в началото на есенния сезон, за да гарантират, че постигат високо ниво на производителност.

2. Смяна на течности

Течностите на колата трябва да се сменят в началото на сезона, за да се помогне на автомобила да се адаптира към по-хладното време. Също така е подходящ момент да започнете да проверявате нивата на антифриз в охладителната течност, за да сте сигурни, че автомобилът работи както се очаква. Ако установите, че губите повече течност от нормалното е добре да отидете в сервиз и да видите дали казанчето ви не е за смяна – ако е така, ще ви излезе най-бързо и най-евтино да си купите такова от автоморга.

3. Проверете гумите

Налягането в гумите може да спадне заедно с температурите. Шофьорите трябва да проверяват налягането на гумите си, за да се уверят, че е на оптималните нива за безопасно шофиране. Когато проверявате гумите си трябва да проверяте и резервните, за да си осигурите максимална безопасност на пътя.

4. Проверете термостата

Преди времето да започне да става достатъчно студено, за да можете да се възползвате от цялата система за отопление на превозното средство, е важно отоплителните системи да бъдат проверени от професионалисти. Бърз анализ от местен механик трябва да бъде достатъчен, за да подчертае и диагностицира всички съществуващи проблеми с отоплението. Ако имате нужда от смяна на някоя част, то може да я закупите по-бързо и на по-ниска цена при авточасти втора ръка.

5. Проверете фаровете и стоповете си

Тъй като пътищата стават по-тъмни по-рано вечерта, много шофьори все още се прибират от работа, когато се стъмни. Важно е за собствениците на превозни средства да преглеждат редовно своите стопове и фарове и да сменят всички крушки, които не работят, с оптимален капацитет.