Кредит с лошо ЦКР

Кредит с лошо ЦКР

Усвояването на пари под формата на кредит е изключително добра алтернатива при внезапна нужда от пари, които нямате налични. Възползвайки се от услугите на бърз кредит,нужната ви сума пристига точно навреме и проблемът е решен. Но с това ангажиментът ви към партньора, който ви е осигурил финансови средства, не приключва. В зависимост от условията и сроковете на кредита, сумата трябва да бъде върната, заедно с дължимата лихва и такса на датата на падежа. В случай че не сте сметнали правилно финансите си, то голяма е вероятността да закъснеете с плащането на вноската. Това закъснение автоматично се отразява в Централния кредитен регистър (ЦКР) и така придобивате т. нар. „лошо ЦКР“. Придобиването на заеми вече става по-трудно, но не и напълно невъзможно.

пари на заем

Сред факторите, които ще окажат влияние при усвояването на кредит, безспорно е вашата кредитна история. ЦКР позволява на компаниите да проверят колко изряден кредитен платец сте, въз основа на ползвани предишни ваши заеми. Отпускането на кредити с лошото ЦКР е трудно, но не и невъзможно. Въпрос на политика на кредитната компания е да ви даде кредит без проверка в ЦКР, но такъв компромис рядко би бил направен. Всяка кредитна институция би искала да си осигури връщане на дадените на заем пари. Макар при тегленето на бърз кредит условията и процедурите, които имат компаниите, да са по-олекотени, надали ще се разминете с това да не забележат вашето лошо ЦКР. Това обаче невинаги е категоричен отказ.

В случай че имате нужда от пари на заем, а вече сте с лошо ЦКР, то небанковите финансови институции, известни още като компании за бързи кредити, биха могли да станат вашия кредитен партньор. Въпреки наличието на кредити с лошо ЦКР, някои фирми за кредити биха ви се доверили и биха ви подали ръка в този тежък за вас момент. Получаването на кредити, независимо от ЦКР,е жест, който не всяка компания би направила. Затова отговорете със същата лоялност към кредитора, като върнете заема си навреме.

Шансът да получите кредит от банка при наличие на кредити с лошо ЦКР е почти нулев. Предвид това, че информацията за наличие на лошо ЦКР се съхранява 5 години назад, това е още един утежняващ ситуацията фактор. Като осъзнават спешната нужда от пари, много от компаниите за бърз кредитбиха ви предоставили пари на заем в момент на неотложна нужда. Определено шансът някои от небанковите финансови институции да ви предоставят кредити, независимо от ЦКР-то ви, е доста по-голям.

Получаването на бързи кредити, независимо от ЦКР-то ви, е чудесна възможност за изход от неприятната ситуация. Преди всичко обаче е важно да се замислите дали това няма да влоши повече положението. Все пак наличието на още един кредит за погасяване е допълнителен финансов ангажимент. Мислете разумно и подходете с нужната отговорност, в случай че придобивате кредити с лошо ЦКР.