Торове – кои са най-добрите марки при отглеждане на растения?

Торове – кои са най-добрите марки при отглеждане на растения?

Както всички растения, така и тези които се отглеждат в оранжерия или growbox се нуждаят от подхранване, за да се развиват добре и да дават добра продукция. Днес на пазара се предлага богат асортимент от продукти за подхранване на растения.
Сред утвърдените марки, които произвеждат качествени и ефективно действащи торове, са следните:

Advanced Hydroponics of Holland
Продуктите на Advanced Hydroponics of Holland са създадени по уникална формула, даваща възможност за лесна употреба и гъвкаво дозиране. Торовете AHH се грижат растенията да получават правилния баланс от хранителни вещества във всички фази на вегетацията.

Advanced Nutrients
Торовете на бранда Advanced Nutrients са висококачествени, предназначени са както за бърз растеж, така и за по-здравия вид на растенията и за по-обилна реколта.

Atami
Реномираната компания Atami продава в над 40 държави. Органичните торове обхващат широка гама от приложения – за растеж и цъфтеж, за увеличаване на цялостния добив, като някои са комбинирани със стимулатори.

торове за growbox

Bio Nova
Bio Nova представя на пазара основно органични торове за растеж и цъфтеж, включително в хидропоника и кокос, биоминерални торове и др., които се усвояват отлично.

Bio Bizz
Брандът Bio Bizz е лидер по отношение на екологично чистите продукти. Биохранителните и растителните вещества, есенциалните аминокиселини и разнообразието от микроелементи правят торовете им много предпочитани.

Bio Canna
Торовете Bio Canna са органични 100%, специално разработени за отглеждане в почва на базата на естествено ферментирал екстракт от растение. При подхранването с тях растенията растат по-бързо с повишена устойчивост на болести и паразити.

Canna
Това е признат световен лидер за подхранване на растения. Всеки продукт Canna е внимателно разработен, естествен и органичен. Стимулира растежа и предпазва растенията от неприятели.

Ferro
Торовете Ferro са универсални хранителни вещества за буен растеж и експлозивен цъфтеж при отглеждане на растения в почва.

General Hydroponics
General Hydroponics е водещ иноватор в областта на хидропонната технология. Хранителните разтвори са балансирани, произвеждат силни растения чрез активиране на почвените микроорганизми и подпомагане на фотосинтезата и усвояване на калция.

General Organics
Торовете на General Organics имат отлично действие при всички фази от развитие. Действат многостранно върху листата и корените, благодарение на богатия си състав от минерали, микроелементи, микроорганизми и мицели.

Green House
Green House създават прахообразни продукти за етапите на растеж и цъфтеж на всички сортове растения. Формулата на продуктите осигурява оптимално развитие през целия цикъл на растеж.

Growth Technology
Сред продуктите на Growth Technology е универсалният тор, много популярен заради опростеното си използване и ефективност. Съдържа всички микро и макро хранителни вещества, необходими за растенията.

Guano-Diffusion
Френската компания Guano-Diffusion се е специализирала в производството на естествени торове. Гуаното, фекален екстремент от прилепи и морски птици, е най-ефективният естествен тор на света и дава висока производителност.

Guanokalong
Основният компонент, който използват в торовете си Guanokalong, са екскрементите от прилепи, морски водорасли на прах, рибено брашно и др. Торовете осигуряват енергичен и буен растеж.

Hesi
Марката Hesi използва за своите торове 100% водоразтворими съставки. Продуктите им са подходящи за почвено отглеждане и за хидропоника, осигуряват качество и висок добив.

House & Garden
Торовете House & Garden са високотехнологични, с уникална хранителна база и се усвояват бързо и ефективно. Осигуряват отличен баланс и оптимален растеж.

HY-PRO
Марката HY-PRO има над 30-годишен опит. Хранителните вещества в торовете позволяват оптималното развитие на растенията на открито и на закрито. Подходящи са и за растения, предпочитащи по-висока влажност на въздуха.

Metrop
Торовете Metrop са концентрирани био-минерални течни торове и съдържат най-добрите за растенията хранителни вещества. Подходящи са за всякакви среди за отглеждане.

Plagron
В Plagron използват собствени патенти, затова продуктите им са уникални. Торовете стимулират бързото образуване на листа и корени или се използват по време на цъфтеж. Съдържат балансирана комбинация от хранителни елементи и естествени хормони, жизненоважни за растенията.
Изберете за вашите растения тор, който да бъде съобразен с условията на отглеждане. Винаги проучвайте добре указанията на производителя, преди да използвате продукта.