Начини да защитите вашите бебета и деца през зимата

Начини да защитите вашите бебета и деца през зимата

През зимата вашето бебе изглежда толкова крехко и малко, че инстинктът на майката да го пази е твърде силен, за да го пренебрегне. Но през повечето време бебетата не трябва да бъдат обличани във възможно най-дебелите бебешки космонавти и ски гащеризони, тъй като това може да им навреди. Ако например сте на разходка през есента или зимата с бебешки колички, не е нуждо да обличате много дебело децата си – достатъчно е да сложите зимен чувал на количката. За да сте подготвите за зимата е добре да се снабдите с всичко необходимо от детски магазин като термочувал за количка, зимен чувал, както и дъждобран и слънцезащитен крем.

Колко безопасна е за бебето външната среда?

Бебетата обикновено трудно регулират собствената си температура, което означава, че се нуждаят от вас, за да сте сигурни, че ще бъдат топли – нужно е да закупите от детски магазин бебешки термокосмонавт, бебешко одеало, зимен чувал за количка или термочувал за количка.

Бебета под 6 седмици

Ако бебето е на възраст под 6 седмици, препоръчително е то да остане на закрито в идеалния случай, освен ако разбира се не е абсолютно необходимо да излезнете с него навън.

Бебета над 6 седмици

Ако бебето е по-голямо, тогава подходът на наслояване на дрехите е оптималният начин да поддържате комфорта на бебето по всяко време, независимо дали е на открито или на закрито с включено отопление. Само помислете колко слоя дрехи носите вие ​​и добавете още един на вашето бебе и винаги излизайте подготвени с бебешката количка в комплект със зимен чувал от детски магазин.

Имайте предвид, че опасността от прегряване все още съществува, в случай че бебето е прекалено много облечено дори и в зимни дни в бебешката количка, така че се препоръчва редовно да проверявате задната част на вратлето им дали е топла и потна, както и гърдите или корема им за потенциални обриви.

Суха и чувствителна бебешка кожа

Дори ако естествено кожата на бебето не е суха, тя със сигурност е много чувствителна и й липсват липидите, които има кожата на възрастните като освен това зимата премахва влагата от кожата, което я прави лющеща се и сърбяща. Особено ако детето ви има екзема, нещата са много по-лоши, тъй като симптомите се влошават с падането на температурата.

Овлажняване на бебешката кожа

Овлажняването на бебето трябва да бъде основен приоритет – и през зимата и през лятото кожата се изсушава и особенно когато бебето е в кош за новородено или в бебешка количка, задължитено проверявайте състоянието на кожата му. Веднага след къпане и подсушаване с кърпа, нанесете бебешки хидратиращ крем, за да задържите влагата.

Празници и хора навсякъде

По празниците всеки магазин, ресторант, мол и детска площадка е много по-натоварен от обикновено, а имунната система на бебето все още се развива през първата година, което може да го направи особено уязвимо към други микроби по време на разходка с бебешката количка. Дори и само едно семейно събиране може да бъде рисковано за новороденото. Доколкото е възможно, стойте далеч от големи тълпи и много хора и в случай, че това е трудно, бъдете особено внимателни с личната хигиена, като миене на ръцете, целуване на бебето и спазване на дистанция. Случайната настинка за възрастен може да се окаже сериозна инфекция за новороденото.

Не забравяйте слънцезащитния крем!

Да, слънцезащитен крем е нужен особенно през зимните дни, за да защити нежната бебешка кожа по време на прекрасните разходки в бебешката количка. Слънчевите лъчи все още могат да навредят дори и в облачен ден. През зимата снегът отразява слънцето, което го прави изключително силен за възрастен, да не говорим за много малко бебе!