Озониране – перфектна дезинфекция по време на пандемия

Озониране – перфектна дезинфекция по време на пандемия

Употребата на Озонът за озониране и дезинфекция достига много широко разпространение, като областите на приложение всеки ден стават все повече и повече поради много му ползи.

Стоматологична употреба

Много зъболекари използват озонирана вода по време на лечението на зъбите. След като сте се подложили на зъболечение, този тип вода може да ви бъде препоръчан и от вашия зъболекар. Когато сте у дома, гаргарата с тази вода може да намали възпалението, за което е известно, че води до развитието на различни заболявания на гърлото. Ако сте изложени на висок риск от кариес, озонираната вода може да действа като ежедневно изплакване на устата, за да намали възможността от кариес.

Почистване с озон

Когато озонът се постави във вода, той е в състояние да убие вируси, бактерии и всякакви пестициди, които се намират във веществото. Помислете за поставяне на зеленчуци и плодове в озонирана вода за период от 15 минути, преди да ги изядете, което трябва да се отърве от всякакви замърсители на повърхността. Измиването на риба и месо в тази вода ще ви избави от всякакви паразити и бактерии, като същевременно ще увеличи срока на годност на продукта. Помислете за измиване на лицето и ръцете си с озонирана вода, за да осигурите на кожата си по-младежки вид.

Предимствата на озона

Заедно с предимствата на озонът за здравето, споменати по-рано, озонираната вода може също така да бъде използвана, за да :

– Подсилите имунната си система
– Намалите количеството на острото възпаление, от което страдате
– Се отървете от вирусите веднага след контакт
– Разградите синтетичните химикали
– Пречистите кръвта от вредните клетки
– Намалите потенциално раковите клетки, като същевременно забавите растежа на тумора
– Изпратите повече кислород до мозъка

Всички тези предимства могат да помогнат за подобряване на цялостното ви здраве. Ако страдате от възпаление поради ревматоиден артрит или възпалително заболяване на червата, намаляването на възпалението може да ви помогне да се справите с тези състояния. Тъй като озонираната вода е в състояние да унищожи вирусите веднага след контакт, тази вода може да ви помогне да избегнете вируси като грип или COVID-19.

Озонът е изключително мощна форма на кислород, която е сред най-добрите окислители наоколо, поради което може да помислите за използването на озониране и дезинфекция с озон в ежедневието си.