Професионален психотерапевт – никога не сте сами!

Професионален психотерапевт – никога не сте сами!

Хората, страдащи то депресия в много от случаите инстинктивно се се изолират от другите. Наличието на група за поддръжка е от решаващо значение при работа за справяне с проблема с помощта на психотерапевт. Депресираният човек може да не иска да бъде около другите поради чувство на срам или вина, или безпомощност. Ако очаквате да преодолеете състоянието си, социалното взаимодействие и връзката с останали членовена обществото е задължително. Подкрепата от хора, които се грижат за вас, е от съществено значение като някои близки хора може да са подозирали, че сте депресирани още преди вие да знаете. Те трябва да знаят за вашата диагноза и бъде спокойни, защото е много вероятно да бъдете изненадани от тяхната подкрепа и помощ.

Хората с прогресииращо депресивно разстройство могат да намерят подкрепа от своя професионален психотерапевт винаги и това е много полезна и градивна мотивация. Наличието на помощ за справяне с проблема ви помага да бъдете отговорни за действията си, но също така да знаете къде да отидете и към кого да се обърнете, когато имате нужда от помощ.

Облекчение и възстановяване: Начини, по които можете да си помогнете

Пътят ви към възстановяване от депресивно разстройство може да се промени, когато вашите нужди се променят. Ще трябва да си дадете достатъчно време за справяне със ситуацията. Нещата може да отнемат време, за да се развият, защото симптомите може да са пречка. Това е идеалният момент да прегледате своите навици на живот и да започнете да се променяте, за да подобрите резултатите. Планирайте да си легнете рано, направете промени в диетата си, създайте рутинна тренировка и направете социални планове с приятели. Помислете за дейности, които можете да правите, когато ви е тъжно като се стараете да бъдете последователни с действията си. Някой ден може да се почувствате с ниска енергия и това е добре. Продължете да приемате предписани лекарства и планирайте да присъствате на предстоящи срещи вашият професионален психотерапевт.

Подобрете живота си сега!

Бъдете сигурни, че много скоро ще забележите избледняване на симптомите и подобряване на други области от живота ви, като енергията, настроението, съня и апетита ви. Възползвайте се от обвързването с хора и дейности, които ви харесват най-много. Всички негативни мисли, които изпитвате, се дължат на вашата депресия. Останете фокусирани върху подобряването на вашия начин на живот и благосъстояние. Бъдете активни и избягвайте алкохола. Сведете стреса до минимум и научете техники за управление на стреса.

Помислете за работа с професионален психотерапевт дългосрочно. Опциите за онлайн психотерапия предоставят категоричен начин за справяне с тежка депресия и други проблеми с психичното здраве. Приспособяването към вашата диагноза отнема време и изисква търпение. Наличието на реалистични очаквания за вашето възстановяване, заедно с постоянни действия и подкрепа от вашият професионален психотерапевт, ще ви помогнат да постигнете желаните резултати.